Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Sugestia FA

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mianowicie. Sporo jest tematów typu "zrobię xxx". Wszystkie są zamykane, ze względu na punkt w regulaminie.

Moja propozycja jest taka. Utworzyć subforum subforum "zlecenia". Nie będzie to widoczne na stronie głównej a rozwiąże ten problem. Oczywiście w tym dziale posty nie byłyby naliczane.

Jeszcze jedno. Czemu nie jeden temat? Logiczne. Różnorodność ofert jest taka, że pojedynczy temat byłby zwyczajnie niewygodny :)

I jeszcze zanim ktoś zapyta "na co to komu?". Czasem chce się poćwiczyć jakąś jedną, konkretną dziedzinę, która jednak jest w niszy i ciężko ją znaleźć w zleceniach. Ja na przykład lubię robić partnerskie layouty na YT a 95% zleceń na tła to zlecenia ludzi bez partnera :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ja tam jestem za. Również też tworze lay'e na YT, a nie chce mi się przeglądać wszystkich zleceń, szukając czegoś dla siebie. Tylko, żeby nie było spamu, to jakoś fajnie byłoby to trza ogarnąć.

he?

Opublikowano

Ja tam jestem za. Również też tworze lay'e na YT, a nie chce mi się przeglądać wszystkich zleceń, szukając czegoś dla siebie. Tylko, żeby nie było spamu, to jakoś fajnie byłoby to trza ogarnąć.

Myślałem nad utworzeniem jakiegoś regulaminu wewnętrznego albo o tworzeniu domyślnie zamkniętych tematów. Byłaby to reklama a kontakt odbywałby się przez PW. Bez spamu :)

Opublikowano

Powiedz mi, czy się mylę- Chodzi Ci o subforum w zleceniach "Reklamy/Oferty"?

Wątpię aby to wypaliło, ponieważ takie tematy naprawdę są porzucane i 'oferodawcy' (?) po prostu tych zleceń nie wykonują ...

Niech zostanie jak jest, na tą chwilę nie.

Opublikowano

Powiedz mi, czy się mylę- Chodzi Ci o subforum w zleceniach "Reklamy/Oferty"?

Wątpię aby to wypaliło, ponieważ takie tematy naprawdę są porzucane i 'oferodawcy' (?) po prostu tych zleceń nie wykonują ...

Niech zostanie jak jest, na tą chwilę nie.

Tematy byłyby tworzone domyślnie zamknięte. Autor miałby dostęp do edycji. W momencie kiedy przestanie wykonywać temat można zraportować i przenieść do archiwum bądź usunąć. Do tego ograniczenie np. "1 temat na miesiąc" i załatwione :)

Opublikowano

/Up

Albo, jeżeli jest taka możliwość, to po prostu dać możliwość, aby tylko autor mógł pisać coś w temacie, np. że temat jest still aktualny co 2 tygodnie / tydzień (coś ala Refresh).

he?

Opublikowano

W sumie to nie głupie ;)

Najprawdopodobniej zostanie wprowadzony takie subforum testowo- na 1miesiąć, zobaczymy co z tego wyjdzie! :)

Opublikowano

Tematy byłyby tworzone domyślnie zamknięte. Autor miałby dostęp do edycji. W momencie kiedy przestanie wykonywać temat można zraportować i przenieść do archiwum bądź usunąć. Do tego ograniczenie np. "1 temat na miesiąc" i załatwione :)

Jeśli temat miałby być napisany i automatycznie zamykany + kontakt tylko na PW, to czemu nie....

Tylko coś czuję, że tematów mogło by być tysiące założonych ( nie odświeżanych) czyli po prostu wielki spam.

Podsumowując jestem na nie.

Chcesz reklamę? dodaj w sygnaturze, statusie co jakiś czas napis: zrobię to i to i już. :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Jeśli temat miałby być napisany i automatycznie zamykany + kontakt tylko na PW, to czemu nie....

Tylko coś czuję, że tematów mogło by być tysiące założonych ( nie odświeżanych) czyli po prostu wielki spam.

Podsumowując jestem na nie.

Chcesz reklamę? dodaj w sygnaturze, statusie co jakiś czas napis: zrobię to i to i już. :)

Od tego jest regulamin, który można ustalić :)

Opublikowano

Chociażby wysyłać raport na swój post, że temat jest stale aktualny. Taki raport wysyłać co 2 tygodnie. -.-

he?

Opublikowano

Dość interesujący koncept - ja jestem na tak, chociaż by na testy ^^

Opublikowano

Nie sądze, by automatyczne zamykanie tematu było dobrym pomysłem. Takim sposobem, osoby, które napisały jako ostatnie, były by na lepszej pozycji, niż te, które napisały jako pierwsze.

Nowsze znajdowałyby się na górze, były by częsciej odwiedzane, a te starsze zostały by po prostu zapomniane lub w ogóle ani razu nie otwarte.

Mysle, że można rozwiązac to w inny sposób, mianowicie, mozna ustalić (chyba) w IPB, że w danym subforum wypowiadac się mogą tylko autorzy tematu. Zlikwidowało by to ryzyko spamu w postaci "zrobisz mi?", "masz czas?" etc.

Mozna również pokusić się o pkt w regulaminie, który "mówił by" o możliwości odświeżenia tematu, dodania nowych, przykładowych projektów, np raz w tygodniu.

Opublikowano
Mysle, że można rozwiązac to w inny sposób, mianowicie, mozna ustalić (chyba) w IPB, że w danym subforum wypowiadac się mogą tylko autorzy tematu. Zlikwidowało by to ryzyko spamu w postaci "zrobisz mi?", "masz czas?" etc.

Mozna również pokusić się o pkt w regulaminie, który "mówił by" o możliwości odświeżenia tematu, dodania nowych, przykładowych projektów, np raz w tygodniu.

Takie rozwiązanie było by dobre.

Jeśli tak miało by być to jestem na tak ale + dodać coś w stylu :

Gdy na użytkownika zostanie wysłanych więcej niż 3 zgłoszenia ( z dowodami),że nie wykonał pracy z czystego lenistwa czy innych spraw, które wskazują na to,że user utworzył temat tylko dla spamu lub lekceważy użytkowników , temat zostałby zamknięty + zakaz pisania więcej tutaj tematów np. na okres 3 miesięcy + warn :D

Oczywiście użytkownik miałby prawo napisać w temacie : nie wykonuję zleceń dla użytkowników, którzy nie posiadają np.50 postów na forum.

Aczkolwiek i tak mam wrażenie, że to kolejna bezużyteczna rzecz na forum:/

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Takie rozwiązanie było by dobre.

Jeśli tak miało by być to jestem na tak ale + dodać coś w stylu :

Gdy na użytkownika zostanie wysłanych więcej niż 3 zgłoszenia ( z dowodami),że nie wykonał pracy z czystego lenistwa czy innych spraw, które wskazują na to,że user utworzył temat tylko dla spamu lub lekceważy użytkowników , temat zostałby zamknięty + zakaz pisania więcej tutaj tematów np. na okres 3 miesięcy + warn :D

Oczywiście użytkownik miałby prawo napisać w temacie : nie wykonuję zleceń dla użytkowników, którzy nie posiadają np.50 postów na forum.

Aczkolwiek i tak mam wrażenie, że to kolejna bezużyteczna rzecz na forum:/

Valky, Valky, Valky ... A co, jeżeli po prostu ktoś da zlecenie na f.e. tło Minecraftowe, to z oczywistych powodów, ja tego nie zrobię. I co, 3 takie osoby na mnie zgłoszą i nie mogę nic zrobić?

he?

Opublikowano

Valky, Valky, Valky ... A co, jeżeli po prostu ktoś da zlecenie na f.e. tło Minecraftowe, to z oczywistych powodów, ja tego nie zrobię. I co, 3 takie osoby na mnie zgłoszą i nie mogę nic zrobić?

...Ale Ty mnie człowieku dobijasz.... :P

Chodzi o to gdy odpiszesz: Tak zrobię, (spam: kiedy będzie, itp) i po dłuższym czasie zero odpowiedzi....

Wymóg by był napisać odpowiedź do zadającego zlecenie : Tak zrobię ( i tu dalej spamić co i jak ) lub : nie nie zrobię (Koniec tematu)

...

Sami widzicie, że za dużo "pierniczenia" jest z tym... chcesz robić pracę na zlecenia? Zareklamuj się trochę :)

Pisz w statusach, zrób sobie sygnaturki + możesz komuś "płacić" w laikach za napis w swojej sygnie np. : Ten i ten wykonuję to i to.

A najważniejsze to patrz w FanArt > Zlecenia.

Na MPC rozreklamować się w dziedzinie grafiki to naprawdę łatwizna...

Dajmy przykład : Cristiano .

Ja pamiętam go jak robił takie sygny masakryczne,że szok... trochę poćwiczył zaczął wykonywać masę zleceń i teraz każdy wie do kogo można by napisać (gdyby dalej to robił :P )

Rozreklamować się możesz również w ten sposób : napisz do kokosza on na swojej stronie "O Mnie " ma wolne miejsce na "Twoją reklamę" :P

1363095337-U286162.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sugesia spoko tylko nie rozumiem jednego. Skoro user chce coś zlecić robi zlecenie ponieważ jest to mu potrzebne, wszystkie zlecenia są zbierane w subforum. Tak więc po co mi kolejne subforum w którym grafik będzie mi oferował jakąś prace skoro mogę napisać zlecenie i dokładnie określić co chce, wtedy każdy grafik zobaczy moje zlecenie.

Osobiście myślę że bardziej byłoby się trzeba skupić na tym by ten który wykonał zlecenie miał z tego jakiś pożytek.

Po co nam kolejne subforum skoro w zleceniach nie wykonują zleceń, a jak już wykonają to jest święto?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...